Kúpiť fitness pomôcky – e-shop

Sprievodca výberom
fitness pomôcek


Fitness pomôcky  >  K cvičeniu patrí aj správna životospráva

K cvičeniu patrí aj správna životospráva

Ak chcete, aby vaša snaha o posilnenie tela, alebo chudnutie mala efekt, je potrebné správne jesť. Máme pre vás niekoľko tipov na účinný fitness jedálniček.

A sú to rovno TOP tipy od popredných fitnes trénerov a trenérek.

Profesionálna trénerka Zuzana Bičíková sa vo svojej praxi stretáva so štyrmi skupinami ľudí - prvá chce schudnúť, druhá zlepšiť kondíciu a vytvarovať postavu, tretia skupina túži po väčších svaloch a štvrtá má nejaká zdravotná obmedzenia.

Svojich klientov sa pýta na rad vecí spojených s ich životným štýlom vrátane jedálnička, stravovacích návykov, alebo aj požívanie alkoholu. K životospráve patrí tiež spánok a denný rytmus, teda či ste ranné vtáča, alebo skôr nočná sova. Spánok je z hľadiska životosprávy veľmi dôležitý.

A aké sú tipy na jedálniček na chudnutie?

Základným tipom nie je rozhodne nejesť! Práve naopak, často sa záujemcovia o chudnutie až čudujú, koľko toho majú zjesť. Kúzlo však nie je v množstve jedla, ale v jeho skladbe a v pravidelnosti jedenia.

Odborníci odporúčajú jesť minimálne 5x denne (po cca 3 hodinách) a to menšie porcie. Do jedálnička sa dostávajú tmavé, celozrnné pečivo (v obmedzenej miere), zelenina, ovocie, ovsené kaše, tvaroh, kvalitné mäso (ryby, kvalitná šunka, morčacie a kuracie mäso, ako príloha cestoviny, zemiaky, polievka sa odporúča ako večerné jedlo).

Dôležité je, aby ste sa cítili sýto a nemali hlad. Aj pri chudnutí si môžete dopriať sladkosti, odporúča sa horká čokoláda 2x až 3x týždenne.

"Akonáhle pri diéte trpíte hladom, je to chyba," hovorí nutričná poradkyňa Lada Nosková. Odborníci sa zhodujú, že redukčný program musí byť postavený tak, aby ste hlad nemali. Vyhýbajte sa jednoduchým cukrom, vyhľadávajte sacharidy.

Zdieľajte článok



Odporúčame fitness pomôcky




Ďalšie novinky

všetky novinky